Hüs renovatie

Welke platte daken renoveren wij?

Wij renoveren alle mogelijke platte daken - klein en groot - op woningen, appartementsgebouwen en industriepanden. Wij gaan zelden een uitdaging uit de weg.

We vervangen ook platte daken met complexe vormen of platte daken met veel zichtwerk. Deze laatste platte daken vereisen een afwerkingsgraad van het allerhoogste niveau.

Ook platte daken met zonnepanelen, technische doorvoeren of klimatisatiegroepen kunnen we perfect vernieuwen. Elke detailaanwerking gebeurt met de grootste zorgvuldigheid.

Renoveren en isoleren is dubbele winst

In vrijwel alle gevallen combineren we het vernieuwen van het plat dak met het aanbrengen van isolatie. De meeste oude platte daken zijn niet of heel beperkt geïsoleerd waardoor er veel kostbare warmte ontsnapt.

Wij gebruiken PIR-isolatie van bij voorkeur minimum 12 centimeter. Dit isolatiemateriaal garandeert de hoogste isolatiewaardes per centimeter dikte. Door het aanbrengen van isolatie betaalt de dakrenovatie zichzelf binnen enkele jaren terug.

Door het plaatsen van isolatie verhoogt uiteraard de dakopbouw, waardoor er aanpassingen nodig zijn aan de dakopkant en de dakranden. Wij werken deze verhoogde dakstructuur naar wens af met hout, TRESPA-platen,…

Hüs renovatie

Welke dakbedekking is mogelijk?

Wij werken zowel met roofing (bitumen), Rhepanol (PIB) als EPDM (dakrubber). In veruit de meeste gevallen adviseren wij EPDM. Deze dakbedekking kan in één laag en vrijwel naadloos geplaatst worden. Wij verkiezen verlijming, zodat er geen ballast noodzakelijk is.

Waarom kiezen voor EPDM?

Het minimum aan naden, garandeert een zeer hoge waterdichtheid. Het materiaal is perfect UV-bestendig en heeft een verwachte levensduur die de 45 jaar probleemloos overstijgt.

EPDM steeds met kimfixatie

Wij plaatsen EPDM steeds met een kimfixatie. Deze kimfixatie voorkomt dat de dakrubber zichzelf door het krimpen en uitzetten lostrekt in de hoeken. Alleen wanneer we gewapende EPDM plaatsen, is een kimfixatie niet altijd noodzakelijk.

Waar renoveren wij platte daken?

Als Kempens dakwerkersbedrijf richten wij ons vanuit Arendonk op de Antwerpse en Limburgse Kempen. Dit omvat concreet de regio's Herentals, Ranst, Turnhout, Geel, Mol, Kasterlee, Balen, Meerhout, Retie, Dessel, Lommel, Ham, Tessenderlo, Heusden-Zolder,...
Alle realisaties