Totaalservice voor nieuwe platte daken

Wij verzorgen de volledige dakopbouw van platte daken op woningen, appartementsgebouwen en industriepanden. Eventueel kan je ook de plaatsing van de uitvulchape aan ons toevertrouwen. De dakopbouw van een plat dak omvat volgende onderdelen:

  • Plaatsen van dampscherm
  • Aanwerken van dakdoorvoeren voor verluchting, technieken,…
  • Aanbrengen van PIR-isolatie, bij voorkeur minimum 12 centimeter. De uiteindelijke dikte hangt af van de EPB-eisen.
  • Plaatsing van de dakbedekking in dakrubber (EPDM), roofing (bitumen) of Rhepanol (PIB)
  • Installeren van eventuele dakkoepels en lichtstraten
  • Installeren van afvoerbuizen
  • Plaatsen van dakranden en zink- en koperkralen
  • Afwerken met een dakterras of daktuin

Sterk in uitdagende projecten

Onze jarenlange ervaring en expertise in platte daken komt vooral tot uiting bij technisch uitdagende projecten. Zo realiseren wij platte daken op dakstructuren met bijzondere vormen, bijvoorbeeld hol of bol.

Ook wanneer een hoge afwerkingsgraad vereist is - bijvoorbeeld als het plat dak als zichtwerk moet worden uitgevoerd - zijn wij de geknipte partner.

Verder realiseren we feilloos platte daken met zeer veel nutsdoorvoeren, aircogroepen of zonnepanelen. Wij zorgen voor alle detailaanwerkingen en gebruiken aangepaste hijstechnieken om overal rond en onder te werken.

Zaakvoerder mee het dak op

Samen met zijn ervaren medewerkers vormt zaakvoerder Peter Maes een team dat perfect op elkaar is ingespeeld. Op die manier wordt elk project vlot en correct uitgevoerd. De zaakvoerder zelf gaat nog dagelijks mee het dak op.

Je mag rekenen op korte wachttijden. Wanneer vereist gaan we flexibel om met onze planning en behoren last-minute opdrachten altijd tot de mogelijkheden.

Hüs nieuwbouw

Dé specialist in EPDM (dakrubber)

Naast roofing (bitumen) en Rhepanol (PIB) specialiseren wij ons vooral in de plaatsing van EPDM, het zogeheten dakrubber. Wij behoren tot de selecte groep van officiële Master Contractors van Firestone.

Dit betekent dat wij EPDM van Firestone plaatsen volgens de regels van de kunst. Wij gebruiken voor het volledige daksysteem de materialen van Firestone én volgen de vereiste opleidingen voor een correcte plaatsing.

Voordelen EPDM

EPDM als dakbedekking heeft vele voordelen. Dit UV-bestendige materiaal is uitermate geschikt voor waterrecuperatie. Dit membraam kan dankzij de grote breedte van de banen met een minimum aan naden geplaatst worden.

Het beperkte aantal naden verhoogt de garantie op waterdichtheid. EPDM heeft een levensduur van minimum 45 jaar. Het materiaal is perfect beloopbaar en kan dienen als basis voor de aanleg van een daktuin of terras.

EPDM altijd met kimfixatie

Wij plaatsen EPDM altijd met kimfixatie zodat er geen risico is op loskomen in de hoeken. EPDM ondergaat onder in vloed voor temperatuurverschillen doorheen de dag heel wat trekkrachten waardoor een correct geplaatste kimfixatie noodzakelijk is. Alleen bij krimpvrije gewapende EPDM is een kimfixatie niet altijd nodig.

Bij voorkeur verlijmen we de EPDM, zodat er geen ballast vereist is.