Hoe isoleren wij je plat dak?

Wij isoleren je bestaande platte daken met PIR-isolatie. Dit isolatiemateriaal in de vorm garandeert de hoogste isolatiewaardes voor een beperkte dikte.
Wij verlijmen deze platen vakkundig zodat koudebruggen uitgesloten zijn.

Wij gebruiken altijd een minimale isolatiedikte van bij voorkeur 12 centimeter.
Dikker isoleren is uiteraard steeds mogelijk, afhankelijk van de beoogde EPB-doelstellingen.

Isoleren en dakrenovatie gaan hand in hand

Een plat dak isoleren gaat vrijwel automatisch samen met een dakrenovatie.
Zo moet er voor de isolatie een dampscherm geplaatst worden - mogelijk kan de bestaande roofing hiervoor dienen - én heb je ook een nieuwe, waterdichte dakbedekking nodig. Je bekomt dus niet alleen een geïsoleerd plat dak, dat zichzelf terugbetaalt. Je hebt een volledig vernieuwd plat dak dat probleemloos meerdere decennia meegaat.

Door de extra isolatie krijg je een hogere dakopbouw. Dit vereist aanpassingen aan de dakopstand en de dakranden. Ook deze aanpassingen voeren we uit, met een afwerking naar wens van de nieuwe dakranden. Hout of TRESPA-platen zijn slechts enkele van de afwerkingsmogelijkheden.

Hüs isolatie

Dé specialist in platte daken met EPDM (dakrubber)

In de meeste gevallen adviseren wij EPDM - het zogeheten dakrubber - als nieuwe dakbedekking. Daarnaast kunnen wij ook roofing (bitumen) of Rhepanol (PIB) plaatsen.

Waarom voorkeur voor EPDM?

EPDM biedt verschillende voordelen. Zo wordt dit materiaal in grote aaneengesloten oppervlaktes verlijmd, zodat er een minimum aan naden nodig zijn. Dit verkleint het risico op waterinsijpeling tot het absolute minimum.

EPDM is volledig bestand tegen UV-stralen. Het materiaal bereikt probleemloos een levensduur van 45 jaar of meer. Het materiaal is ideaal in combinatie met waterrecuperatiesystemen.

EPDM altijd met kimfixatie

Wij plaatsen nooit EPDM zonder kimfixatie. Deze kimfixatie is noodzakelijk om de trekkrachten van de EPDM op te vangen in de hoeken. Zonder kimfixatie bestaat het risico dat de EPDM zichzelf lostrekt. Alleen bij gewapende EDPM - deze krimpt niet - is een kimfixatie niet altijd noodzakelijk.

Waar isoleren wij platte daken?

Als Kempense dakwerkers zijn we hoofdzakelijk actief in onze eigen streek. Wij voeren dagelijks dakwerken uit in de regio's Mol, Geel, Balen, Turnhout, Herentals, Retie, Dessel, Meerhout, Kasterlee, Ranst, Lommel, Heusden-Zolder, Ham, Tessenderlo...
Alle realisaties